Het kantoor voor families en ondernemers in Suriname én Nederland

INTERNATIONAAL ONDERNEMEN

Internationaal ondernemen I Nederland I Suriname I De Cariben

Internationaal ondernemen begint hier..

Internationaal ondernemen en een goede ondernemingsstructuur op orde hebben is een hele uitdaging. Dit komt doordat er niet alleen verschil is in wet- en regelgeving bij de betreffende landen, maar ook de lokale en culturele aspecten van invloed zijn. Daarom is het wel zo prettig wanneer een deskundige partij, met ervaring en verstand van lokale zaken, u op een betrokken wijze kan ondersteunen bij het realiseren van uw bedrijfsdoelen. Dáár waar het bedrijf gevestigd is of wordt!

Notaris Suriname Nederland heeft meer dan twintig jaar ervaring in het begeleiden van MKB ondernemers en grote ondernemingen in Nederland, Suriname en de Nederlandse Cariben. We zijn gespecialiseerd in ondernemersrecht en fiscaal recht en hebben uiteraard kennis en ervaring met en van de lokale, plaatselijk cultuur en geldende wetgeving. Hierbij werken wij direct samen met andere dienstverleners in ons netwerk, zoals notarissen, belastingadviseurs en accountants in de betreffende (ei)landen. Zo legt u snel nieuwe contacten en heeft u als ondernemer niet alleen een voorsprong, maar wordt u ook zo optimaal mogelijk door de juiste personen ondersteund om uw doelen te behalen.

Wij bedienen bedrijven vanuit drie service niveaus, dit is afhankelijk van uw bedrijfsbehoefte en omvang van uw onderneming:

Vanuit onze FULL-SERVICE bieden we bijvoorbeeld:
– Take Off service: service en begeleiding als u gaat ondernemen vanuit Nederland in Suriname
Landing service: service en begeleiding als u gaat ondernemen vanuit Suriname in Nederland.

Daarnaast hebben we PRO-SERVICE, waarbij wij u begeleiden en adviseren met gedegen kennis en expertise, waaronder: Co-Captain faciliteit, voor de grotere “in business companies”.

 

BASIS

Gelijk van start met uw onderneming of eenmanszaak door de oprichting van uw besloten vennootschap, stichting, vereniging of coöperatie. Direct alles in een keer geregeld met onze Checklist voor de starter.

FULL-SERVICE voor de internationale ondernemer

Is een echtscheiding aan de orde, dan kunt er direct werk van gemaakt worden, zodat uw belangen privé en bedrijfsmatig, in een keer juridisch worden bewaakt en gewaarborgd. Het Scheiden Service pakket voorziet in volledige ondersteuning en wordt uitgebreid met een quick scan van uw bedrijf in het kader van de echtscheiding.

Uw privé en bedrijfssituatie worden op de huidige situatie in kaart gebracht en vervolgens op toekomstige situatie afgestemd. Zodat u privé geen risico’s loopt en kunt profiteren van de de meest gunstige en optimale regelingen.

Voor MKB bedrijven die zich in Nederland gaan vestigen bieden wij in de voorbereiding en volledige ondersteuning en service. Daarbij organiseren en formaliseren wij alle juridische en notariële stukken voor de nieuwe ondernemingen in Nederland. U kunt dit uiteraard uitbreiden met onze PRO-Service mogelijkheden. Wij zorgen ervoor dat uw bedrijf probleemloos “landt” in Nederland en zonder zorgen van start kan gaan.

Voor MKB bedrijven die willen groeien en ondernemen in Suriname, Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten, Sint Eustatius, en Saba, krijgt u voordat u vertrekt volledige ondersteuning in de voorbereiding. Hierbij brengen wij vooraf in kaart alle benodigde juridische en notariële akten in het land waar u gaat ondernemen en introduceren wij u bij relevante organisaties en personen uit ons netwerk. U wilt namelijk de gun factor voor uw onderneming creëren en goed georganiseerd van start gaan met lokale expertise en back-up.
Dit maatwerkproduct komt onder andere tot stand door middel van een “Quick Scan” van de bedrijfsbehoeften.

PRO-SERVICE voor grote ondernemingen

Met de Co-Captain faciliteit heeft u periodiek een sparring partner moment waardoor u proactief weet te navigeren. Wij kijken mee en adviseren op interne bedrijfsstructuur en externe wet- en regelgeving. Deze persoonlijke en toegewijde ondersteuning met onze expertise, is een aanvulling voor uw bedrijf dat waarde genereert.

Voor Nederland, Suriname, Aruba, Bonaire, Curaçao, st. Maarten, st. Eustatius, en Saba, geldt dat wij als deskundig internationaal ondernemingrecht specialist uw bedrijfsstructuur organiseren en zodat deze lokaal en internationaal optimaal wordt ingericht met de meest gunstige fiscale mogelijkheden.

Afhankelijk van uw bedrijfsbehoefte en levensfase faciliteren wij het inrichten van de juridische bedrijfsstructuur, herinrichting en bedrijfsoverdracht. Ook hierbij geldt dat wij lokale deskundigheid en juridisch, notariële expertise inzetten zodat u kunt profiteren van de meest gunstige internationale mogelijkheden en fiscale voordelen.

 

Notaris Suriname Nederland voorziet in de benodigde notariële formaliteiten en documenten, juridische ondersteuning en speciale bedrijfsservice wanneer het om ondernemen in Nederland gaat.

 • Starten en beginnen met uw bedrijf
 • Uitbreiden, innoveren en herstructureren van uw bedrijf
 • Voortbestaan waarborgen van uw bedrijf
 • Samenwerkingen
 • Verhuizen van uw bedrijf
 • Kopen, verkopen, overdracht van uw bedrijf

Extra ondernemingsservice:

 • Spoedservice – Priority service, directe afwikkeling met voorrang
 • Op locatie – Persoonlijke bespreking op uw bedrijfslocatie
 • 24/7 Service – Buiten kantoortijden wordt er aan uw zaak doorgewerkt, realisatie binnen 24 uur

Hier uw documenten laten screenen met de Quick scan:

Voor MKB ondernemingen controleren wij voor een vast tarief uw bestaande structuur en regelingen op geldigheid en volledigheid. Dit doen we door middel van een QUICK SCAN’. De bevindingen worden aan u voorgelegd en u krijgt advies over mogelijke, wenselijke, dan wel noodzakelijke verbeteringen of aanpassingen. Met deze scan krijgt u een goed beeld van uw bedrijf om verantwoorde keuzes te maken en uw onderneming te optimaliseren.

 • U wilt een vliegende start met uw onderneming in Nederland, Suriname of de Cariben
 • U wilt een volledig plaatje van uw bedrijfsstructuur en weten hoe u ervoor staat
 • U wilt waar uw mogelijkheden liggen en welke risico’s er spelen
 • U wilt investeren en met uw bedrijf groei te behalen
 • U wilt samenwerken met een partij, maar wil bepaalde onderdelen van uw bedrijf daar niet bij betrekken
 • De wetgeving is gewijzigd en u wilt weten of en wat het voor uw bedrijf gaat betekenen
 • Er is iets veranderd of gaat iets veranderen in uw persoonlijke situatie en wilt weten of en wat dat voor uw bedrijf gaat betekenen
 • U bent van mening veranderd en wilt zaken anders regelen
 • Als u al regelingen heeft getroffen die al heel oud zijn, kunnen deze door wetswijzigingen en wijzigingen in uw persoonlijke situatie niet meer van toepassing zijn of erger: pakken de getroffen regelingen slechter uit dan beoogd is
 • Oude regelingen leveren doorgaans meer nadeel dan voordeel op en kunnen vaak achteraf niet meer hersteld worden
 • Wij zijn ter zake deskundige, onpartijdig en zelfstandig
 • Wij geven u duidelijkheid binnen twee werkdagen
 • Wij bieden u ook de mogelijke oplossingen voor zaken die niet gunstig zijn geregeld
 • Wij nemen contact met u op bij wetswijzigingen en brengen de gevolgens voor u in kaart als u bij ons een keer een screening heeft gedaan
 • Wij bewaken dat uw regelingen het optimaal en meest up to date is ook na wetswijzigingen