Het kantoor voor families en ondernemers in Suriname én Nederland

samenlevingscontract

Goede regelingen maakt samen gelukkig

Samenlevingscontract: ter bescherming

Voor u beiden en uw kinderen alles goed geregeld met bescherming van het gezin en wat samen is opgebouwd in een samenlevingscontract.

Gaat u samenwonen of leeft u samen zonder met elkaar te zijn gehuwd of geregistreerd bent als partners ? De wet regelt niets voor uw situatie, dat betekent dat bezittingen en schulden apart zijn en niets samen is. In een samenlevingsovereenkomst of samenlevingscontract regelt u wat samen is aan geld en bezittingen, maar ook regelt u in dit contract wat er gebeurd met de woning en pensioen als u uit elkaar gaat. Leg daarom eenvoudig uw afspraken vast in een samenlevingscontract en uw gezin is optimaal beschermd.

 

Waarom een samenlevingsovereenkomst?

  • U gaat ongehuwd samenwonen
  • U wilt samen een huis kopen, maar bent u niet met elkaar gehuwd
  • U wilt uw goederen veilig stellen voor als u uit elkaar gaat
  • U wilt uw pensioen aan uw partner nalaten als u overlijdt


Wat is het probleem?

Bij ongehuwd samenwonen is er in de wet niets geregeld. U bouwt samen niets op, alle goederen en ook schulden blijven apart en als u uit elkaar gaat, heeft u ook weinig rechten op een eerlijke verdeling van gezamenlijke goederen. Afspraken om voor elkaar te zorgen tijdens de samenleving dient u zelf vast te leggen en sommige afspraken zijn ook van kracht bij overlijden van jouw partner, zoals bij pensioenaanspraken.