Het kantoor voor families en ondernemers in Bonaire én Nederland

TESTAMENT en SAMENLEVEN

Testamenten I Samenlevingscontract I Gehuwden testament I Huwelijkse voorwaarden

Met een testament optimale financiële en fiscale regelingen in beide landen.

Het is belangrijk om uw zaken en belangen goed te regelen. Wanneer uw familie verspreid woont over Bonaire en Nederland en een familielid komt te overlijden, dan kan er onduidelijkheid bestaan over welk recht van toepassing is. Het Nederlands recht of dat van de Nederlandse Antillen. Om deze onduidelijkheden te voorkomen kunt u bij ons terecht. Wij kunnen voor u het testament opstellen en goede regelingen voor u vastleggen.

Niet alleen stellen we voor u het testament op, u krijgt bij ons een gratis screening over de huidige situatie, we geven u advies en doen voorstellen voor testamentaire regelingen. Met de door ons aangeboden aanpak zorgen wij ervoor dat uw zaken in beide werelden worden vastgelegd.

Heeft u al een testament, maar ouder dan vijf jaar? Dan kunnen wij u advies geven over eventuele aanpassingen en herzieningen. Dit maken we vervolgens voor u op. Wij leggen al uw wensen snel en eenvoudig vast en voor samenwonenden en gezinnen bieden wij all-in pakketten. Deze kunt u vinden op de ‘alles voor familie’ pagina van onze website.

 

Voor u beiden en uw kinderen alles goed geregeld met bescherming van het gezin en wat samen is opgebouwd

  • Er is iets veranderd of gaat iets veranderen in uw persoonlijke situatie (b.v. een kind, trouwen, samenwonen, samen een nieuw huis).
  • De wet is gewijzigd (kan voordelig of nadelig voor u uitpakken).
  • U bent van mening veranderd en wilt zaken anders regelen.
  • Uw erfgenamen zijn er inmiddels niet meer.
  • U gaat verhuizen naar het buitenland.

De toegenomen levensverwachting, toename van het aantal scheidingen, snel veranderende levensomstandigheden en de groei van het aantal ongehuwd samenwonenden… zijn allemaal redenen om uw bestaande regelingen te screenen en te herzien, of nieuwe regelingen te treffen. Vaak negeren we de juridische en mogelijke faciliteiten om persoonlijk en volgens uw laatste wil, de afwikkeling van de nalatenschap naar uw wensen en in belang uw familieleden, te organiseren.

  • Wij helpen u, ongeacht uw leeftijd, bij het verdelen van uw vermogen tijdens uw leven en na uw overlijden.
  • Wij helpen u daarbij uw partner en uw kinderen te beschermen tegen hoge kosten van boedelafwikkeling in twee landen.
  • Bij wetswijzigingen nemen wij contact met u op en brengen de gevolgen voor u in kaart en adviseren u om uw regelingen aan te passen om de nadelige gevolgen van de wetswijziging te ondervangen.