Het kantoor voor families en ondernemers in St. Maarten én Nederland

TESTAMENT en SAMENLEVEN

Testamenten I Samenlevingscontract I Gehuwden testament I Huwelijkse voorwaarden

Met een testament optimale financiële en fiscale regelingen in beide landen.

Wanneer uw familie verspreid woont over Sint Maarten en Nederland, is het belangrijk om uw zaken en belangen goed te regelen. Wanneer een familielid overlijdt, kan er namelijk onduidelijkheid ontstaan over welk recht van toepassing is op de vererving: Nederlands recht of het recht van de Nederlandse Antillen. Om deze onduidelijkheid te voorkomen en boedels en de familie te helpen, dient een testament opgemaakt te worden en goede regelingen vast te laten leggen. Wij zijn er om u daarmee te helpen. Met de door ons aangeboden aanpak zorgen we dat al uw wensen snel en eenvoudig worden vastgelegd en uw zaken in beide landen worden geregeld.

 

 

Met onze aanpak zorgen wij niet alleen voor het opstellen van het testament. U krijgt een gratis screening van uw huidige situatie, geven wij advies over wat het meest optimaal is voor uw situatie en doen de nodige voorstellen voor testamentaire regelingen.
Heeft u al een testament, dan krijgt u een gratis screening van het bestaand testament, geven wij advies over nodige aanpassingen/herzieningen en maken deze vervolgens voor u op.
Wij bieden ook all-in pakketten voor samenwonenden en gezinnen. Deze vindt u op de ‘alles voor familie’ pagina.

Voor u beiden en uw kinderen alles goed geregeld met bescherming van het gezin en wat samen is opgebouwd

  • Er is iets veranderd of gaat iets veranderen in uw persoonlijke situatie (b.v. een kind, trouwen, samenwonen, samen een nieuw huis).
  • De wet is gewijzigd (kan voordelig of nadelig voor u uitpakken).
  • U bent van mening veranderd en wilt zaken anders regelen.
  • Uw erfgenamen zijn er inmiddels niet meer.
  • U gaat verhuizen naar het buitenland.

De toegenomen levensverwachting, toename van het aantal scheidingen, snel veranderende levensomstandigheden en de groei van het aantal ongehuwd samenwonenden… zijn allemaal redenen om uw bestaande regelingen te screenen en te herzien, of nieuwe regelingen te treffen. Vaak negeren we de juridische en mogelijke faciliteiten om persoonlijk en volgens uw laatste wil, de afwikkeling van de nalatenschap naar uw wensen en in belang uw familieleden, te organiseren.

  • Wij helpen u, ongeacht uw leeftijd, bij het verdelen van uw vermogen tijdens uw leven en na uw overlijden.
  • Wij helpen u daarbij uw partner en uw kinderen te beschermen tegen hoge kosten van boedelafwikkeling in twee landen.
  • Bij wetswijzigingen nemen wij contact met u op en brengen de gevolgen voor u in kaart en adviseren u om uw regelingen aan te passen om de nadelige gevolgen van de wetswijziging te ondervangen.