Het kantoor voor families en ondernemers in St. Maarten én Nederland

Partnerschapsvoorwaarden

Geregistreedpartnerschap

Partnerschapsvoorwaarden opstellen altijd zinvol!

Maakt u voor het aangaan van een geregistreerd partnerschap geen partnerschapsvoorwaarden op, dan ontstaat een gemeenschap van goederen. Alles wat u heeft en alles wat u nog zult krijgen, zal dan gemeenschappelijk zijn. Wilt u dat niet, zoals als er schulden zijn van de een en de ander en zijn/haar kinderen beschermd dient te worden, maak dan partnerschapsvoorwaarden op voordat u een geregistreerd partnerschap aangaat. Leg daarom eenvoudig uw afspraken vast in partnerschapsvoorwaarden, voordat u in het partnerschapsbootje stapt, en dan heeft u een goede vaart samen.

Waarom partnerschapsvoorwaarden?

  • Gaat u niet trouwen maar een geregistreerd partnerschap aan, en is er groot financieel verschil tussen u beiden?
  • Heeft een van u schulden en wil je de ander daartegen beschermen?
  • Heeft een van u een bedrijf en wilt u de ander beschermen tegen bedrijfsrisico’s?
  • Heeft u familievermogen die u geërfd of geschonken heeft gekregen, zoals een aandeel in een huis, perceel of bedrijf? Kortom, vermogen beschermd dient te worden.
  • Wilt u beiden financieel onafhankelijk blijven?


Wat is het probleem?

Zonder partnerschapsvoorwaarden ontstaat er een gemeenschap van goederen op het moment dat uw partnerschap registreert. Op dat moment is alles van samen en zijn ook de schulden van samen. Dit kan onwenselijke gevolgen hebben voor u, en uw kinderen uit vorige relatie.

Regel het met elkaar en creëer gemoedsrust en maak de weg vrij voor samen gelukkig en oud worden. voor advies en opmaak kunt u bij Service Notaris terecht. Wij leggen het u graag uit en begrijpen culturele omstandigheden.