Het kantoor voor families en ondernemers in Curaçao én Nederland

TESTAMENT en SAMENLEVEN

Testamenten I Samenlevingscontract I Gehuwden testament I Huwelijkse voorwaarden

Met een testament optimale financiële en fiscale regelingen in beide landen.

Als een familielid komt te overlijden, dan is het belangrijk om alle belangen en zaken van te voren goed geregeld te hebben. Zeker wanneer het ene deel van de familie zich in Curaçao bevindt, en het andere deel in Nederland. Het is dan namelijk vaak onduidelijk of het Nederlands recht of dat van de Nederlandse Antillen van toepassing is. Wij zijn er voor u, om deze onduidelijkheden te voorkomen en de juiste regelingen snel en eenvoudig voor u vast te leggen.

U krijgt bij ons een gratis screening over de huidige situatie. Daarnaast geven wij advies over de meest optimale situatie voor u en doen we de nodige voorstellen voor de testamentaire regelingen. Zo zorgen wij ervoor dat uw zaken in beide landen goed worden vastgelegd.

Als u al een testament heeft, dan kunt u ook altijd bij ons terecht voor advies over een eventuele herziening en de nodige aanpassingen. Op de ‘Alles voor familie’ pagina van deze website vindt u onder andere de all-in pakketten.

 

Voor u beiden en uw kinderen alles goed geregeld met bescherming van het gezin en wat samen is opgebouwd

  • Er is iets veranderd of gaat iets veranderen in uw persoonlijke situatie (b.v. een kind, trouwen, samenwonen, samen een nieuw huis).
  • De wet is gewijzigd (kan voordelig of nadelig voor u uitpakken).
  • U bent van mening veranderd en wilt zaken anders regelen.
  • Uw erfgenamen zijn er inmiddels niet meer.
  • U gaat verhuizen naar het buitenland.

De toegenomen levensverwachting, toename van het aantal scheidingen, snel veranderende levensomstandigheden en de groei van het aantal ongehuwd samenwonenden… zijn allemaal redenen om uw bestaande regelingen te screenen en te herzien, of nieuwe regelingen te treffen. Vaak negeren we de juridische en mogelijke faciliteiten om persoonlijk en volgens uw laatste wil, de afwikkeling van de nalatenschap naar uw wensen en in belang uw familieleden, te organiseren.

  • Wij helpen u, ongeacht uw leeftijd, bij het verdelen van uw vermogen tijdens uw leven en na uw overlijden.
  • Wij helpen u daarbij uw partner en uw kinderen te beschermen tegen hoge kosten van boedelafwikkeling in twee landen.
  • Bij wetswijzigingen nemen wij contact met u op en brengen de gevolgen voor u in kaart en adviseren u om uw regelingen aan te passen om de nadelige gevolgen van de wetswijziging te ondervangen.